Dioptra News

General Blog

Featured

Upeat mekkovinkit moderniin juhlapukeutumiseen

Juhlapukumuoti vaihtuu siinä missä muotikin muuttuu. Juhliin ei ole yhtä oikeaa tapaa pukeutua, mutta varsinkin jälkikäteen on helppo nähdä missä juhlapukumuodissa on menty ja onko oma asu ollut ajan trendien mukainen. Kerromme tässä artikkelissa millaiset trendit tällä hetkellä määrittävät modernia juhlapukeutumista.

  1. Maksimaalinen minimalismi. Minimalismi on joitakin vuosia ollut suunnittelijoiden suosiossa ja etenkin Pohjoismaissa minimalismista ja sen selkeästä muotokielestä on aina tykätty. Tämä on näkynyt myös juhlapukeutumisessa ylisuurina mekkoina, laatikkomallisina hameina ja yksinkertaisina toppimekkoina. Perinteistä minimalismia on tullut haastamaan maksimaalinen minimalismi, joka nimensä mukaisesti on minimalismia suurieleisesti ja näkyvästi.
  2. Räiskyvän värikkäät kankaat. Modernissa juhlapukeutumisessa on niin monta eri väriä tarjolla, että valinta käy vaikeaksi. Poltetut punaiset ja oranssit, räväkät keltaiset ja veden värit koristavat tämän hetken juhlamekkoja. Klassinen punainen, sininen ja musta näyttävät aina moderneilta ja sopivat ajattoman tyyliin.
  3. Materiaaleilla leikittely. Nahkaiset yksityiskohdat, pörröiset kankaat, sametti ja farkku ovat täällä hetkellä vakiovieraita myös juhlavaatteissa. Useamman kuin yhden erikoisen materiaalin yhdistely on myös huippusuosittua. Jälkikäteen tämän hetken trendeistä tuleekin jäämään hyvin mieleen jännistä materiaaleista tehdyt juhlavaatteet.
  4. Ainutlaatuiset leikkaukset ja uniikki muotokieli. Näyttävät leikkaukset vaatteissa kuuluvat moderniin juhlapukeutumiseen. Näyttävät hihat, sääristä levenevät merenneitohelmat, pussimaiset mekot ja kerrostetut kankaat näyttävät hyvältä juhlapukeutumisessa. Näyttävät iltapuvut ovat kuuminta huutoa ja myös asusteista nähdään tällä hetkellä uniikkia muotokieltä.
  5. Paljas pinta. Kyllä, myös paljas pinta on taas trendikäs! Modernissa juhlapukeutumisessa paljasta pintaa voi olla paljonkin, sillä olemme melko tottuneita näkemään paljon paljasta vartaloa kerralla. Lyhyet tuubimalliset minimekot ovat nyt trendikkäitä samoin pitsiset nakumekot, jotka paljastavat enemmän kuin peittävät. JJ’s House myy paljon kuumimpien trendien mukaisia nakumekkoja.
  6. Käsityönä tehdyt mekot. Uniikkius on yksi tämän hetken vahvimmista ilmiöistä. Moni haluaa juhlissa näyttää täysin uniikilta ja sen sijaan että juhlamekko haettaisiin lähimmästä vaatekaupasta, haluaa moni teettää mekon käsityönä. On ilahduttavaa nähdä, että käsityöstä on tullut niin tärkeä asia ihmisille. Käsityönä tehdyt juhlamekot sopivat kantajalleen yleensä paljon paremmin kuin kaupan valmismekko. Vanhan mekon voi käydä ompelijalla muokkaamassa uuden näköiseksi.
  7. Metalliset materiaalit. Metalliset kankaat ovat nyt trendikkäitä etenkin asusteista. Modernia juhlatyyliä voi helposti täydentää kauniin metallisella asusteilla. Metalleja jäljittelevät kankaat ovat suosittuja juhlamekoista.
  8. Haalarit juhlapukeutumisessa. Moderni juhlapukeutuminen ei enää sisällä vain naisellisia mekkoja, vaan mekkojen rinnalla tällä hetkellä trendikkäitä ovat myös erilaiset haalarit. Ylelliset materiaalit tekevät haalareista näyttäviä ja juhlakelpoisia. Haalariin saa lisää juhlavuutta, kun siihen yhdistää korkeat korot ja kauniit korut. Haalari näyttää hyvältä rennommassa juhlassa, mutta mitä ylellisemmästä materiaalista se on tehty, sen paremmin se sopii myös virallisempaan juhlaan.
  9. Kierrätetyt juhlavaatteet. Kierrätys ja tuumaaminen ovat tiedostava juhlijan valinta. Monet julkkiksetkin näyttävät suosivan kierrätysmateriaaleista valmistettuja mekkoja, vintagea ja saman asun käyttämistä useissa juhlissa pienillä variaatioita. Tulevaisuudessa tulemme varmasti muistamaan tämän hetken siitä, että kierrätyksestä ja ympäristön hyväksi tehdyistä valinnoista tulee täysin tavanomaista eikä siihen enää liity aiempien vuosien ärsyttävää hippileimaa.
  10. Useista kerroksista ommellut juhlamekot näyttävä todella hyviltä. Erilaisista materiaaleista tehdyt kerrokset tuovat asuun pientä särmää ja ne näyttävät päällä todella upeilta. Kerrostaminen voi olla myös tehokeino vartalon parhaiden puolien korostamiseen tai pienten virheiden peittämiseen.

Modernissa juhlapukeutumisessa on monta mielenkiintoista elementtiä, jotka tekevät juhlapukeutumisesra tällä hetkellä todella innostavaa.