Dioptra News

General Blog

Featured

Hur du vet att du hittat rätt aftonklänning

Vad du ska tänka på när du väljer fotograf till ditt bröllop

Det är fantastiskt att ha nått den tidpunkten i livet då det är dags att slå sig till ro och stadga sig. Att ha hittat den rätta eller rätte personen i livet och tillsammans planera ett bröllop. Det är extremt mycket att tänka på när ett bröllop ska planeras; det är först och främst viktigt att hitta en lokal som passar, sedan ska ett datum väljas, menyn bestämmas, underhållning arrangeras, blommor beställas, gästlistan sättas, en fotograf anlitas med mera.

Personlig utstyrsel för bröllop

På det mer personliga planet är det dags att redan från början titta på klänningar till bröllop, kostym till brudgummen, skor, andra accessoarer med mera. För att inte dra ut på tiden när det gäller din personliga utstyrsel är det viktigt att du hittar ett bra företag att köpa kläder ifrån. JJ’s House är ett sådant företag, de har ett enormt utbud av kläder som passar både brud och brudgum.

Tänk på detta när du väljer fotograf

När du till exempel väljer en fotograf för ditt bröllop är det viktigt att göra valet utifrån ett antal faktorer som du bör kontrollera noga. Vi har satt ihop en lista med saker du bör tänka på:

  • Studera fotografens portfölj inför bröllopet, en bra portfölj kan till och med motivera ett högre pris
  • Ta referenser, en bra fotograf bör ha en mängd tidigare kunder och dessa är en utmärkt källa till kunskap om fotografens kompetens
  • Diskutera priset i detalj, vad är det egentligen som ingår? Tillkommer efterbearbetning, reskostnader med mera eller är det ett fastpris för hela jobbet?

Informera fotografen om ditt val av brudklänning och andra arrangemang

När du väl valt en fotograf bör du informera denne i detalj om alla de andra detaljerna på bröllopet. Vad ska du ha för blommor? Vilken brudklänning kommer du att bära? Hur många gäster blir det? Vilken lokal kommer ni att vara i? Kommer det att vara moment både utomhus och inomhus?

Fotografen behöver säkert en hel del utrustning för att kunna arbeta på ett effektivt och kvalitativt sätt så mer information kommer med högsta sannolikhet att ge ett bättre resultat.

Sammanfattning – Fotograf till bröllop

Att få till alla detaljer inför ett bröllop kräver ett enormt engagemang. Det är extremt mycket att tänka på för att det ska bli helt rätt och det är därför framförallt viktigt att vara ute i god tid med allting. Nedan följer en lista med saker som du bör tänka på:

  • Var alltid ute i mycket god tid när du planerar ett bröllop, det är mycket som ska planeras och en hel del kommer säkert att behöva justeras flera gånger
  • Börja med helheten innan du går in på detaljerna, med en helhetsplan kommer det att bli lättare att sätta detaljerna
  • Ta tid på dig att hitta leverantörer som till exempel en fotograf, människor är inte lätta att ha att göra med
  • Välj en brudklänning som passar med helheten